Bezienswaardigheden

op de Azoren

Bezienswaardigheden Albanië

Er zijn prachtige bezienswaardigheden in Albanië. Het land is één van de laatste onontdekte pareltjes in Europa. Het Balkanland is daarom nog niet zo toeristisch als de andere Europese vakantiebestemmingen. Heerlijk voor degenen die heerlijk willen ontspannen tijdens een vakantie naar Albanië. Albanië heeft zich de laatste jaren écht ontwikkeld als een ideale vakantiebestemming. Hierdoor is er vandaag de dag een ruim aanbod aan hotels in Albanië.
De natuur van Albanië is enorm veelzijdig. Zo is er voor iedere reiziger wel wat wils. Zo zijn de parelwitte kilometerslange stranden de ideale plek voor reizigers die van relaxen houden. Ga je liever op een actieve vakantie door Albanië? Dan is het écht een aanrader om door de prachtige berglandschappen van het land te wandelen en fietsen. Ben je benieuwd hoe dit prachtige landschap eruit ziet? Kijk dan eens naar de prachtige foto’s van Albanië. In het noorden en het zuiden van het land vind je de hoge berggebieden. De hoogste berg in dit gebied is de Korab berg. De top van deze berg is bijna 2800 meter hoog!

Naast de prachtige berggebieden, heeft Albanië ook enorme natuurvlaktes. Op deze vlaktes kom je vaak de mooiste bloemen tegen. Daarnaast grazen er vaak koeien, schapen en hertjes op deze vlaktes!

Albanië is nog één van de onontdekte pareltjes van Europa.

De leukste bezienswaardigheden in Albanië

Om je op weg te helpen tijdens je vakantie naar Albanië hebben we de leukste bezienswaardigheden op een rijtje gezet!

1. Tirana
Wanneer je in Albanië bent, is de hoofdstad Tirana zeker een bezoekje waard. Ongeveer 20% van de Albanezen woont in de hoofdstad. De luchthaven van het land bevindt zich ook in deze prachtige stad. In de stad zijn er verschillende museau die je kan bezoeken! Nét buiten de stad vind je het natuurpark Dajt.

2. Dürres
Na Tirana, is Dürres de grootste stad van Albanië. Deze stad is de populairste bestemming onder toeristen. Dit heeft de stad vooral te danken aan haar prachtige strand van wel 8 kilomter lang!

3. Wintersporten in Albanië
Ben je op zoek naar een leuke wintersportbestemming? Dan is Albanië waarschijnlijk nog niet in je opgekomen. Het land is echter super geschikt voor wintersporters! De hoge bergen en de prachtige dalen van het Balkanland zijn de perfecte bestemming voor mensen die van wintersporten houden! Bovendien zijn de prijzen in dit land niet zo hoog, als de bekende wintersportlanden.

Foto’s van bezienswaardigheden