Hotelletjes

op de Azoren

Eten en drinken in Albanië

Het eten en drinken in Albanië behoren tot de rijke cultuur van het land. Voor de Albanezen draait eten niet alleen om de maaltijd. Eten en drinken doen zij vaak met de hele familie. Dit is een traditie, die al honderden jaren oud is. Naast een prachtige maaltijd, worden er ook verschillende soorten thee gezet. Samen met de hele familie maken de inwoners van Albanië er vaak een groot feest van.
Typisch Albanese gerechten

De Albanese keuken bestaat vooral uit invloeden van andere landen. Zo lijkt de Albanese keuken erg veel op de Griekse keuken, waar veel mensen enorm fan van zijn. De Albanezen ontbijten vaak niet heel uitgebreid. ‘s Ochtends drinken ze vaak een sterke bak koffie, om de dag goed te beginnen. Gasten van hotels in Albanië kunnen echter wel op een uitgebreid ontbijt rekenen. De gastvrije Albanezen zorgen dat het hun gasten aan niets ontbreekt!

De Albanese keuken maakt veel gebruik van verse groenten. De meestvoorkomende groenten zijn ui, paprika, aubergines, courgettes en olijven. In de winter wordt er ook veel gebruik gemaakt van wortel. De vleessoorten, die veel voorkomen in de Albanese keuken, zijn schapen- en geitenvlees. Het vlees wordt vaak gegrild. Naast hartige gerechten, is er ook genoeg aandacht voor de heerlijke zoete hapjes in de Albanese keuken. In deze gerechtjes wordt er vooral veel gebruik gemaakt van bladerdeeg.

Typisch Albanese gerechten zijn:

  • Baklava
  • Keftedes
  • Salade met feta kaas
  • Qoftë
  • Byrek

Foto’s van Albanees eten