De hotels

in de Azoren

Feitentabel

Albanië is een bijzondere vakantiebestemming die misschien niet zo snel in je opkomt. Dit land is dé ideale vakantiebestemming voor mensen, die van een relaxte vakantiesfeer houden. Albanië heeft enorm veel te bieden voor elk type reiziger. Zo kan je er heerlijk relaxen aan het strand, of een prachtige wandeling maken door de bergen. Meer feiten over Albanië  vind je in onze feitentabel!
Horeca

Het eten & drinken is Albanië is erg uiteenlopend. De albanese keuken is er een waar iedereen wel van kan genieten! Zo staat er op de meeste Albanese menukaarten wel het gerecht Keftedes. Deze heerlijke gehaktballetjes moet je dan ook zeker een keer geproefd hebben! Voor de zoetekauwen onder ons is er de overheerlijke Albanese Baklava. 

Klimaat

Het weer in Albanië wordt beïnvloedt door allerlei verschillende klimaten. In de zomer schommelt de temperatuur rond de 30°C en in de winter is het meestal rond de 10°C in Albanië. Albanië heeft kilometerslange stranden, waar je heerlijk van het mooie weer kan genieten!

Praktisch

Voordat je vertrekt naar je vakantie naar Albanië is het handig het nodige op een rijtje te hebben. Zo stellen veel mensen de vraag: ”Heb je een visum nodig voor Albanië?”. Het antwoord hierop is ”Nee, je hebt geen visum nodig voor Albanië”. Een andere vraag, die vaak in mensen opkomt, is of er Engels gesproken wordt in Albanië. Er wordt in sommige delen van Albanië Engels gesproken. Dit komt vooral in de hoofdstad Tirana veel voor. De munteenheid van Albanië is de Albanese Lek. Het antwoord op de vraag: ”Kan ik in Albanië met de Euro betalen?” is dus Nee.