De hotels

in de Azoren

Natuur

De natuur van Albanië is enorm veelzijdig. Zo is er voor iedere reiziger wel wat wils. Zo zijn de parelwitte kilometerslange stranden de ideale plek voor reizigers die van relaxen houden. Ga je liever op een actieve vakantie door Albanië? Dan is het écht een aanrader om door de prachtige berglandschappen van het land te wandelen en fietsen. Ben je benieuwd hoe dit prachtige landschap eruit ziet? Kijk dan eens naar de prachtige foto’s van Albanië. In het noorden en het zuiden van het land vind je de hoge berggebieden. De hoogste berg in dit gebied is de Korab berg. De top van deze berg is bijna 2800 meter hoog!

Naast de prachtige berggebieden, heeft Albanië ook enorme natuurvlaktes. Op deze vlaktes kom je vaak de mooiste bloemen tegen. Daarnaast grazen er vaak koeien, schapen en hertjes op deze vlaktes!
Strand van Albanië

De prachtige kustlijn van Albanië is één van de typerende kenmerken van dit land. Dit Balkanland heeft namelijk prachtige stranden, die omringd worden door het azuurblauwe water van de Adriatische Zee. Geen wonder dus, dat Albanië steeds populairder wordt als vakantiebestemming. Hieronder hebben we de 3 mooiste stranden van het land op een rijtje gezet!

1. Palasa
Dit is het eerste toegankelijk strand, dat je tegenkomt, na de Llogaraja-pas. Een gloednieuw aangelegde weg leidt je tot dit prachtige parelwitte strand. In dit gebied is de natuur nagenoeg onaangeroerd gebleven. Er zitten slecht 1 nachtclub en een aantal cafeetjes aan het strand. De authentieke natuur van Albanië is dan ook nog goed zichtbaar!

2. Bunec
Deze prachtige inham is nog niet zo bekend onder toeristen. Het is daarom dan ook vaak heel lekker rustig op dit Albanese strand. Het strand bestaat uit kiezelstenen en rotsen. De zonsondergang ziet er prachtig uit op dit strand!

3. Dhërmi
Dit strand is het bekendste strand van Albanië. Dit prachtige strand is wel 8 kilometer lang. In het hoogseizoen is het hier dan ook het drukst van alle stranden. In het laagseizoen is het hier echter heel rustig!

De leukste dingen om te doen in Albanië

Ga je op vakantie naar Albanië? Dan wil je de Albanese natuur natuurlijk ook gezien hebben! Dit kan je doen aan de hand van de volgende leuke activiteiten:

  • Kanoën op een van de Albanese rivieren
  • Wandelen door de prachtige berggebieden
  • Mountainbiken
  • Raften op de Osum rivier
  • Fietsen door een van de prachtige vlaktes